Диван зі шкіри: чи варто купувати?


Диван зі шкіри — це ознака доброго смаку, високого суспільного статусу й фінансового добробуту. Це дорогі меблі, дозволити купити які може далеко не кожен. Втім, ціна диванів цілком виправдана.

Переваги диванів зі шкіри

В першу чергу, варто відзначити, що шкіряний диван солідно і респектабельно виглядає в інтер'єрі. Він надає приміщенню вишуканості, дорожнечі, стилю. Тому купити шкіряні прямі або кутові дивани в Тернополі варто всім, хто хоче справити враження на оточуючих. Такі меблі будуть доречні у вітальні, робочому кабінеті, кімнаті для переговорів.

Шкіра — це натуральний матеріал. Саме тому дивани з неї безпечні в експлуатації. Вони не виділяють токсичних речовин, не викликають алергічних реакцій. Екологічність робить їх природними навіть для маленьких дітей.

Шкіряна оббивка дуже довговічна. Вона не боїться негативного впливу зовнішніх чинників, до яких відносяться:

• волога;

• перепади температур;

• пил і бруд.

Шкіряний диван легко підтримувати в презентабельному вигляді. Досить протирати його вологою ганчіркою, щоб прибрати плями.

Основні недоліки

Незважаючи на всі переваги диванів із оббивкою з натуральної шкіри, вони не позбавлені недоліків. Головний з них — висока вартість, яка припаде до кишені далеко не кожному. Такі меблі зазвичай прикрашають вітальні досить заможних і багатих людей.

Натуральна шкіра вимагає до себе дбайливого догляду. Доведеться відмовитися від звичайних миючих засобів на користь тих, в складі яких містяться натуральні неагресивні компоненти. Зрозуміло, їх вартість буде значно вище.

У спекотну погоду на шкіряному дивані буде некомфортно відпочивати. Матеріал нагрівається на сонці. Стикаючись з ним, тіло людини починає потіти.

Дуже важливо встановити такий диван подалі від вікна або батарей. Прямі сонячні промені, як і гаряче повітря, вкрай негативно позначаються на стані оббивки — вона пересихає та починає з часом тріскатися.

Новенький диван зі шкіри може мати не зовсім приємний запах. Пройде кілька місяців, поки він остаточно вивітриться.

При виборі дивана варто переконатися, що використовувалася якісна шкіра свіжий вичинки. В іншому випадку, вона швидко втратить свій презентабельний зовнішній вигляд.

Як видно, шкіряний диван — це презентабельний і якісний варіант меблі для дому та офісу. Але він має вагомі недоліки, які необхідно враховувати перед покупкою. Тому іноді доцільніше купити диван із більш дешевих матеріалів. Наприклад, відмінною бюджетною альтернативою є штучна шкіра. Вона володіє практично тими ж експлуатаційними характеристиками, але коштує в рази дешевше.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!