Традиційна чоловіча вишиванка


Немає нічого кращого красиво вишитої сорочки виконаної в українському народному стилі. Саме такий одяг повинен бути в гардеробі сучасного чоловіка. За останні роки вишивка стала відроджуватися й набувати нового вигляду, сучасне трактування, що робить її популярнішою. Таємничі стародавні традиції та звичаї спостерігаються не тільки у святковий період, але і в самій манері одягатися. Незважаючи на динамічний ритм і стиль життя людини, який має різноманітний гардероб, термін « вишита сорочка » не став архаїзмом . Це навпаки привернуло до даного елементу гардеробу ще більше уваги. Відродження етнічних традицій, давніх ритуалів і звичаїв народу спричинило масове поширення стилю етно, який висловлює свою любов і повагу до минулого українського народу.

Сьогодні вишиті наряди не використовуються лише для створення сценічного образу, а є повноправними елементами гардеробу, що із задоволенням носять не лише на свята, а й на роботу і будь-які інші важливі заходи .

Чоловіча вишиванка відрізняється тим, що вона гармонійно поєднала в собі безліч стилістичних напрямків, які на перший погляд абсолютно несумісні. Раніше було навіть важко уявити її в якості модного і стильного молодіжного одягу для вечірок і святкувань, а також ділових зустрічей і т.д. На території України стали регулярно проводитися тематичні фестивалі, виставки, де панує розслаблююча атмосфера, яскравість, колорит і звичайно ж національний стиль одягу. У такі місця можна сміливо відправлятися у вишиванці, або ж придбати її прямо на місці.

Варто також підкреслити, що чоловіча вишиванка ручної роботи прекрасна тим, що вона виконувалася у відповідності з усіма правилами вишивки виробу. В якості основи для неї брали високоякісний натуральний матеріал, який є корисним для організму. Особлива увага приділялася саме нанесенню візерунків і орнаментів, їх кольоровій гаммі  і смисловим навантаженням. Найчастіше традиційні сорочки вишивали червоними і чорними нитками, що символізують здоров'я, любов , безперервність роду, красу, силу і багату історію народу .

Машинна вишивка зовні дуже схожа на ручну роботу, проте сам процес нанесення зображення на тканину є на багато простішим. Саме тому, її вартість дещо відрізняється доступністю.

Дизайнери і майстри вишивки подбали про те, щоб Ви змогли підібрати виріб по кишені. Широкий асортимент чоловічих вишиванок, доповнили не менше красивими виробами, пошитими з синтетичних і напівнатуральних матеріалів. Таким чином, кожен зможе вибрати те, що йому до душі, сорочка з натуральної тканини, що вимагає бережливого догляду, або сорочка з синтетичних волокон, яку досить лише вчасно прати.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!