Як ловити лящів на фідер?


Як ловити лящів на фідер?

Ти просив - ми робимо!


Де ловимо?


Водойми з слабкою або сильною течією. Ловимо на перепадах глибин, бровках, та виходах з ям.


Коли ловимо?


Активно починає ловитися з початку квітня - так званий перед нерестовий жор. Ближче до кінця червня, риба починає від'їдатися вже після нересту. Саме в цей період можна розраховувати на вдалу риболовлю.

С похолоданням води цей вид риби збирається в зграї та кльов стає гіршим. Але якщо потрапити на прохід зграї, то навіть в листопаді можливо гарно відловитися.


Рекомендації?


Віддаємо перевагу ділянкам дна порослих ракушкою. На такому дні обов'язково використовуємо шок-лідер зі шнура 0,18-0,22.

Дуже часто риба харчується далеко від берега на ділянках з сильною течією. Віддаємо перевагу вудкам 3,6-4,2м з тестом 120-180г. Риба дуже сильна тому знадобляться повідці з волосіні 0,14-0,2.


Оснастка?


Патерностер з фідер-гамом або інлайн. Годівниці середньої або великої кормоємкості. Добре тримають течію моделі з грунтозаціпами.


Принада?


Солодка темна суміш з великою фракцією - влітку. Пряна або солодко-пряна суміш середнього помолу - в холодний період.

Додавання до принади гороху, перловки, різаного хробака або опариша додасть шансів зловити трофея. Принаду рекомендуємо додатково зволожувати мелласою або ароматикою.


Насадка?


Декілька хробаків, пучок опаришів, різні комбінацію "бутербродів" та навіть поп-апи.

Якщо хочеш, щоб ми вже на наступному тижні зробили для тебе відео "ТОП 5 насадок для ловлі ляща" - тоді пиши про це в коментарях! Чим більше коментарів буде - тим швидше ми опублікуємо це відео!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!