Риболовля на судака "у схил"


Риболовля з човна з використанням методу "у схил" (англ. - "plumb line", рос. - "в отвес") вважається настільки захоплюючим заняттям, що навіть дитячий день народження багато батьків проводять разом зі своєю дитиною на водоймі. А результат - активний сімейний відпочинок та ароматний пиріг чи вуха із спійманого разом із батьками судака.


При лові даним способом використовуються вудилища короткого типу, які не становлять у довжину більше 1,5 м. Такі вудки прийнято називати бортовими. При цьому, даний метод лову, саме, судака передбачає окремі вимоги до вудлища, що використовується: воно обов'язково має бути досить жорстким.


Це дасть можливість при виконанні підсікання "направити" гачку необхідну частину енергії, яка дозволить пробити тверду пащу хижака. Крім того, обов'язковим функціональним елементом бортового вудилища має бути котушка інерційного типу.


При методі лову судака "у схил" використовувана приманка буде знаходитися, фактично, під самим човном. Тому повинні вибиратися ділянки водойм, що мають глибину не менше 3-х м-коду.


Якщо доводиться ловити судака на дрібніших ділянках, тоді рибалці і, особливо, діткам доведеться тренувати вміння дотримуватися суворої тиші і не допускати активних рухів у човні. При подібному лові рибалки використовують приманки силіконового типу, поролонових рибок чи живця.


Подібні приманки не мають властивість "грати", але чудово імітують дрібну рибку, що шукає на дні корм. Хвостова частина приманок поролонових завжди спрямована у верхню сторону. Якщо ви волієте рибалити на живця, то в цій якості найбільш підійде саме так рибка, яка складає звичайний раціон судака.


Це можуть бути дрібний бичок, верхівка, уклею, тюлька і т.д. (все залежить від водоймища, де мешкає судак). Однак, як правило, судак добре реагує на живця з більш поздовжнім тільцем. Відповідно, судак до останнього моменту "не помітить" ніякої каверзи.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!