Колюче знаряддя лову типу "драч" та заборонений спосіб багрiння


Основні ознаки колючого знаряддя лову типу "драч" та заборонений спосіб багріння


Відповідно до п. 13.1 Правил любительського і спортивного рибальства у рибогосподарських водних об’єктах та п. 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства використання для промислового та любительського лову колючих знарядь лову, до яких відноситься «драч» - заборонено.


Згідно з роз’ясненням науковців Інституту рибного господарства НААН України, основними ознаками знаряддя лову типу «драч» є:


- велика ширина та висота піддіву гачків, які значно перевищують дозволені розміри для зимових блешень (10 мм від кінчика жала до цівки);

- відсутність на знарядді деталей, які імітують жертву для хижака;

відсутність борідок;

- значна вага знаряддя (більше 30 г), яка ускладнює дозволений в зимовий період лов вертикальною проводкою приманки (блешні або балансира).

Крім того, характерними ознаками застосування знаряддя лову «драч» є:

- наявність на вилученій рибі механічних пошкоджень (порізів) зовнішніх покривів;

- наявність в улові видів риб, які за типом живлення не відносяться до хижаків.


До колючих відносяться знаряддя лову, які утримують впійману рибу шляхом механічного проколювання будь-якої частини тіла (на відміну від активного захоплення рибою приманки ротовою порожниною). Способом використання «драча» є різка проводка знаряддя лову у воді з фіксацією риби на гачку за будь-яку частину тіла, тобто багріння.


Враховуючи великі у порівнянні з приманками розміри «драча», які дозволяють збільшити площу облову при пересуванні знаряддя у воді, використання даного знаряддя іншим способом (крім багріння) є ускладненим.


Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номером: (099) 341-73-18.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!